tabela ankara
 ınstagraminstagram sayfamız dan da takip edebilirsiniz 
  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/ankarareklamci/
  • https://twitter.com/ANKARAREKLAMCI
  • İyi bir Tabela Reklam Tasarımı Grafigi Nasıl Yapılır - 03/10/2015
  • İyi bir Tabela Reklam Tasarımı Grafik Nasıl Yapılır...

    Göz alıcı tabelalar yaratın
    Basit renk kombinasyonları, font stilleri, kenarlıklar ve grafikler ile başarılı reklam tabelaları
    Bir reklam atölyesinin en zor işlerinden bir tanesi yoktan bir tabela yaratmaktır. Bir müşteri basit bir mesaj vererek bununla çok yaratıcı ve göz alıcı bir tabela ortaya çıkarmanızı ister. Tabela’nın göz alıcı olması ve içerdiği mesajı iletmesi öncelikli hedef olduğu için okunuyor olmalı ve görsel olarak etkileyici olmalıdır. Aşağıda okuyacağınız adımlar cazibeli ve çekici tabelalar yaratmak için ve etkinliğini arttırmak için iyi başlangıçlar olabilir.

    1. Uygun font stilini seçmek

    Kullanılan bir çok fontun okunması gerçekten zordur. Helvetica, Futura ve Antique Olive gibi Sans Serif fontları uzak mesafelerden okunabilecek en iyi fontlardır. Bu fontlar reklamın ana mesajının verilmesi için kullanılmalıdır. Goudy, Benguiat ya da Times gibi serif fontları reklamın ikinci plandaki mesajını vermekte kullanılabilir.
    Old English ya da Engraved gibi fontlar ise uzak mesafeden okunması neredeyse imkansız fontlardır. Bu tip fontlar konferanslar, toplantı odaları ya da dükkanlar gibi izleyicinin belli bir süre vakit geçireceği ve mesajı absorbe edebileceği ortamlarda kullanılmalıdır.
    Reklamın kullanılacağı sektör tipi veya etkinliğin mutlaka göz önünde bulundurulması gerekir. Brush ya da Commercial script gibi fontları bir gelinlikçi ya da güzellik salonunda kullanabilirken bir oto parçacısının atölyesinde kullanmanız kesinlikle tavsiye edilmez. Ayrıca çalışmanızın tamamını büyük harflerle hazırlamaktan kesinlikle kaçınmalısınız, sadece bir kelime ya da bir cümle için büyük harf kullanılabilir ancak tamamı büyük harflerden oluşan bir çalışma göz yorucu olduğu için, izleyici tarafından okunup, mesajın algılaması uzun zaman alır.
    2. Grafik kullanımına dikkat
    Logolar, clip art’lar, kenar çizgileri izleyicinin dikkatini çekmekte etkin olarak kullanılabilir ancak tabelanın mesajının önüne geçmemesi gerekir. Eğer izleyici harika clip art veya grafiğe konsantre olursa verilmek istenen mesaj kaybolur gider.
    Bir tabela profesyoneli olarak neyin işe yaradığı neyin yaramadığı konusunda sağ duyunuz gelişmiştir. Bulunduğunuz bölgede araba kullanırken dikkatinizi çeken bütün reklamları inceleyin ve aralarında sizi en etkileyene dikkat edin. Tabela tasarımında sizi ilk planda etkileyen bir ya da iki elementi aklınızın bir kenarına yazın.
    3. İzlenme mesafesi ve süresine dikkat
    Müşterilerinize mutlaka reklamının ne kadar mesafeden izlenmesini planladıklarını sorun. Eğer bu bir açılış için hazırlanacak afiş olacaksa, afişin açılışı yapılacak olan yer ile araç trafiğinin en yoğun olduğu yerden en net okunabilecek şekilde ortalanarak yerleştirilmesi gerekir. Bir sürücünün hareket halindeyken bir mesajı okuyabilmesi için 1,5-3 saniyesi vardır. Alttaki tablo izlenme mesafesine göre en uygun harf yüksekliklerini size vermektedir.


    4. Etkili renk kombinasyonları kullanın
    Müşteriniz size halihazırda reklamında hangi renkleri kullanmak istediğini söyleyebilir bu bazen iyi bir şeydir bazen de çok kötü. Hepimiz bu sebeplerden dolayı çok çirkin ya da zevksiz renk seçimlerinden dolayı dikkat çekmeyen hatta okunmayan reklamlar yapmak zorunda kalmışızdır. En iyi senaryo müşterimizin bize reklamı için etkileyici olması için kullanılabilecek en uygun renklerin seçimini sormalarıdır. Yukarıdaki tabloda görsel etkileyiciliği, okunabilirliği sağlamak için kullanılabilecek en doğru renk kombinasyonları gösterilmektedir. Zemin ve harfler arasında yüksek kontrast sağlayan renk kombinasyonları hem okunabilirliği kolaylaştırır hem de ilgiyi çeker. Renk seçiminde mutlaka sektörün veya etkinliğin türünü dikkate alın. Bu tabloda pembe, mor, turuncu gibi renkler yer almasa da bu renkler özel etkinlikler, tatil bannerları veya partiler için kullanılabiliyor.
    5. Kenarlık ve boş alan kullanın
    En çok yapılan hata harflerin ve grafiklerin çalışmanın kenarlarını dolduracak şekilde uygulanmasıdır ya da yazı ve grafiklerin çok küçük tutularak kenar boşluklarının çok geniş bırakılmasıdır. Genel kural aşağıdan ve yukarıdan bırakılacak olan boşluğun 10’u kadar olması, sağdan ve soldan bırakılacak boşlukların ise kullanılan ana font karakterinin eni kadar olmasıdır.
    Örneğin 120 cm yüksekliğinde bir reklam yapıyorsanız yukarıdan ve aşağıdan 12 cm boşluk bırakmalısınız. Boşlukları grafiklerle doldurmaktan kesinlikle kaçınmalısınız. Boş alan bırakılması izleyicinin gözünün yazıya konsantre olmasını sağlar.
    Her ne kadar bunlar genel kurallar olsa da her zaman arzulanan görsel sonucu vermeyebilir. Müşterinize yardımcı olmak için kendi görsel deneyimlerinizi de paylaşın. Çekici ve etkili tasarımlar yaratmak müşteri memnuniyetiniz için temel bir unsurdur ve müşterinizin sonraki işlerinde size geri dönmesi için referanslarınızdır.

    Duyuru Arşivi

  • yeni eczane tabela yapımı
  • ankara reklam
  • KAMPANYA
  • tabela vergisi bilgileri
  • Doğru Bir Reklam Çalışması
  • Reklamcı Kimlere Denir
  • İyi bir Tabela Reklam Tasarımı Grafigi Nasıl Yapılır